Dnevna šminka je šminka koja nas prati ceo dan i osigurava nam dobar izgled tokom napornog dana u školi, na fakultetu ili na poslu. Lice u svakom tenutku u toku dana treba da izgleda prirodno i sveže. Dnevno svetlo ne podržava veliku količinu nanetog tečnog pudera ili pudera u kamenu, kao ni jako naglašene trepavice.

Cilj dnevne šminke je da se naglasi prirodna lepota dama i da se prikrije poneka trenutna nesavršenost koja može uticati na besprekoran izgled u toku dana.

Pravilo broj jedan predstavlja nanošenje hidratantne kreme pre nanošenja pudera koja će ga zadržati na licu ceo dan i izgledaćete sveže u toku celog dana. Ne treba preteravati sa nanošenjem pudera.

Pravilo broj dva predstavlja lagano nanošenje rumenila blage i sveže boje. Rumenilo treba naneti na mesto gde se i inače zarumenite da ne biste izgledali veštački.

Pravilo broj tri čini istaknutije oči senkom zemljanih tonova. Treba nežno iscrtati konture očiju i naneti malo olovke svetlije boje u ugao očiju.

Pravilo broj četiri predstavlja uredno počupane ili jednostavno sređene obrve ako imate dobar prirodan oblik obrva. Ukoliko su vam obrve presvetle, slobodno ih malo potamnite.

Pravilo broj pet, ujedno i poslednje pravilo, predstavlja još samo malo sjaja ili neutralnog ruža za usne i vaš dan može da počne!

https://www.google.rs/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwio7_ehtJDRAhWFSRoKHf3JBTgQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.zenskimagazin.rs%2Fbeauty%2Fmake-up%2Fdnevna-i-nocna-sminka-pravila-vredna-postovanja&psig=AFQjCNFi6n0KsYiUgfqPKHvJFuN03exPTQ&ust=1482791844902380
Dnevna šminka

I upamtite, manje je više.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s